KÖZPONTI Ázsiai TÖRÖK ÁTTEKINTÉSEK.

   A törökök nem a muszlimok a homogén keresztény hitrendszerben
   hívők, hívők a zsidó hit sémákban.
   Amint az ázsiai török ​​törzsek, a hunok, a karaylar, a vászon, a germán vikingek migrációjában említettük
   Bár török ​​nemesek, hisznek a keresztény vallásban.
   a törökök gettói hisznek a keresztény vallásban.
   Ez a cikk Karay törökökről szól. Lásd a Karaim oldalt a judaizmus szekta számára.

Trakai vár
Qaraylar.jpg
Karaiták (vagy Karaim héber többes szám), Fehéroroszország, Litvánia, Crimea, Ukrajna nyugati, Lengyelország, az Egyesült Államok, Oroszország, Dagesztán, Törökország, a török ​​zsidó közösség Romániában Izraellel.

Sok Türkológus nőtt fel ebből a közösségből. Néhány közülük Seraya Şapşal, Firkovic, Gabay. Törökországban megjelent legátfogóbb munka karaiták Altınkaynak Erdogan "Idő poros függönyök a krími karaiták jelentése könyvét. (SOTA Kiadványok; Haarlem, 2006, 19,5 x 24 cm., 241 oldal, török, ISBN 90-807403-9-X) Ebben a tanulmányban Erdoğan Altınkaynak, aki a Krím-karay-t kutatja, képes volt magyarázni a Karay népének genealógiáját, a migrációs mozgásokat, a vallási hiedelmeket, példákat adott a társadalmi-gazdasági táblázatokra, a mindennapi élet áramlására és mesékre. A karaizmus a judaizmus szekta. Olyan, mint a Gok Tengri vallás szintézise, ​​melyben a zsidóság 10 rendszabálya van. A Karay központja a Krím-félsziget, és a kazár kánát egyensúlya. A Krím-félsziget dupla erődje haza számít. Balta-Tiymez (Balta nem érheti hozzá), amely a iftift-Kale mellett található, a tölgyökkel rendelkező történelmi temetők. Ezek a központok a Bahçesaray közelében találhatók a világ különböző részeire. Litvánia, Lengyelország és Azerbajdzsán költözött ide. A Karay Turkish 3 szája, Krím, Trakay és Galic. Kezlev településen, a Krím autonóm köztársaságában vannak istentiszteleti helyek (miután az oroszok elfoglalták, és az evangélistává változtatták). Kenasa-nak hívják. Az istentisztelet nyelve török. Nem tudnak egyetérteni velem az Izráel fiaival való konfliktus miatt.

A jelenlegi elnökök Vladimir Örmeli. Vallási vezetőjük Dávid és Kijevben él.

A Karaylar évente összegyűl a Krím-félszigeten.
Számos elképzelés született a Karaim szó eredetéről. Karay a "Karai" -ból származik, ami azt jelenti, hogy héberül olvas. Azt is mondták, hogy elfogadták a Tórát, az Ószövetséget, és hogy az általános zsidó közösség nem vette figyelembe a Tóra más értelmezéseit. A héberül az im imuralis ékszereket karamáznak hívják.

Egy másik nézet szerint a bizánci száműzetésben a 10. században száműzték, és a Kaszpi-tenger földjére száműztek, és akik a judaizmus karai szektájához kapcsolódtak, a Kaszpi-állam határain belül kerültek Krím területére. A zsidó hit Khazar királyságának elfogadásával a karai szekta elkezdett terjedni a Krímben élő törökök között. A török ​​közösségek, amelyek elfogadják ezt a hiedelmet, a következő években „karaimának” nevezték el.mustafaveli108simplesite.com

Yorumlar

karaip korsanları

Karaçay - Çerkesya